Handleiding

Informatie

Datum: 18/19 november 2022
Locatie: de kinderkamer
Attributen: ‘Mijn genetische leesstoel’ [https://www.klapwiekproducties.nl/handgemaakt/mijn-genetische-leesstoel], voetenbankje van Frans, Handleiding

Overigens

Juist buiten ben je afhankelijk van de zon, de wind, de lucht, vogels. Dat betekent dat ik de opstelling uren moet laten staan. En ik heb Meneer Houtman gemaakt van onbehandeld Underlayment, zeg maar rotzooi, dus in november 2022 kon ik niet meer buiten werken. En omdat ik nog geen daglichtlampen had, besloot ik eerst maar eens een foto te maken op de meest zongerichte kamer. Meestal ligt Meneer Houtman daar in onderdelen. Alleen als de kleinkinderen komen, verhuist hij naar zolder.  

In deze foto, waarin Meneer Houtman door zichzelf wordt voltooid, wilde ik zijn kromme rug uittesten. Hij heeft 3 ruggen: recht, 22 graden en 45 graden, 2 sets enkels: star en kantelbaar, en 2 sets duimen: recht en haaks.

sets duimen: recht en haaks.

Het verhaal van de stoel, die ik uit een salontafel van mijn vader maakte, heb ik elders beschreven in: ‘Mijn genetische stoel’.

Bekijk ook...

Eeuwig zonde

Voor volledige en andere foto's en achtergronden, klik

Denkend aan Zusje

Toen ik mijn zusje een foto van Meneer Houtman liet zien, zei ze: ‘Je moet hem op een steiger neerzetten, de nieuwe steiger van Salt bijvoorbeeld, bij Terherne …’ Ik wist niet meteen, wat ik met die suggestie aan moest, maar zij had dat beeld in mijn hoofd geplant en op een dag vulde het zich als vanzelf met betekenis.

Mens in vlieger

Vanaf het moment, dat ik Meneer Houtman alleen nog maar had bedacht, stond al vast dat ik vroeg of laat iets moest doen met de Vitruvius Mens, dat iconische beeld van Leonardo da Vinci. Al sinds mijn puberteit was ik gefascineerd door dit universersele genie. Vooral door dat universele! Die gast kon alles! In elk geval veel.