Op z'n kant

Informatie

Datum: 17 mei 2023
Codering: Pos 23 versie 6.1
Locatie: Voortuin
Attributen: Ladder van 2x SLS-en + lattenbodem Sido; verrekijker van mijn schoonvader, mijn neutrale bouwhelm, het 1e beeldhouwwerk van Will.
Bijzonderheden: Op de bouwhelm staat in Chinese karakters: Nummer 1.

Overigens

Als we aannemen dat in Nieuw Zeeland de wereld op zijn kop hangt, dan ligt die in China op z’n kant. Nu beweren ze, dat de Chinezen op weg zijn naar nummer 1 Wereldmacht en dat ze ons allemaal in de gaten houden. En misschien is dat ook wel zo, maar moet ik daar nu bang voor zijn? De Chinezen die ik ken hebben de gordijnen altijd dicht. Nee, projectontwikkelaars die aan overkant van de sloot huizen willen bouwen, voor mensen die terugkijken, als je in de tuin zit. Daar word ik niet vrolijk van. Ik heb niets te verbergen en ik hou van bouwen. Ik heb er mijn pensioen mee verdiend. Er moet worden gebouwd. Maar niet in mijn achtertuin!

De bouwhelm op de foto, is mijn oude neutrale bouwhelm uit mijn architectenverleden, waar ik voor de gelegenheid in het Chinees Nummer 1 op heb gezet. De 1 staat in het chinees ook op zijn kant. De verrekijker was ooit van mijn schoonvader, die ik helaas nooit heb ontmoet. Zo zie je maar.

Bekijk ook...

Houdt vast

Voor de hele foto en nadere toelichting, klik

Het woord

Informatie

Datum: 6/7 maart 2023 Locatie: woonkamer Attributen: Glaskunstwerk; Spiegel met 4x €20 en Staatslot; Friese Golfkastje; Madonna met kind

Overigens

Aanleiding voor dit beeld was de bewering van mijn vriend Kees, dat iedereen een religie heeft, maar dat de meeste mensen tegenwoordig de Mammon dienen, dus het geld. Is dat zo?, denk ik dan. Omdat ik zelf niet van gereformeerde huizen ben, sloeg ik Google erop na en las daar je moet kiezen: of God of de Mammon. Lees: of spirituele kwaliteit of bezit. Of zoals George W. Bush placht te stellen: ‘If you’re...

Verzopen spreeuw

Waar het om gaat is een liedje van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh uit 1966: Verdronken Vlinder. Dat werd door Cees de Wolff in het fries vertaald naar Fersopen protter, voor de allochtonen onder u: Verzopen spreeuw.